CAZARE BAILE FELIX - HOTELURI BAILE FELIX - PENSIUNI BAILE FELIX
SALINA RESPIRO
Afisari : 12410
Loc : Sanmartin, jud. Bihor Str. Muntele Carmel, Nr.42
0722 *** ***
Afisare telefon
Detalii unitate
SALINA RESPIRO-este un centru de tratament amenajat pentru sanatatea umana si este format din patru saline,astfel:
SALINA COPIILOR
Amenajata ca loc de joaca pentru copii prescolari cu o capacitate maxima de 12 copii insotiti de cate un adult. Aceasta Salina este nucleul de la care a pornit ideea intregului proiect numit SALINA RESPIRO. Incaperea in care este amenajata Salina Copiilor are o suprafata generoasa de peste 100mp, fiind cea mai mare salina artificiala cu scop curativ din Sud-Estul Europei. Este dotata cu incalzire in pardoseala si aer conditionat, ventilatie cu recuperare de caldura si aparate de umidificare si dezumidificarea aerului. Avand peretii captusiti in intregime cu bolovani si panouri cu sare de la Ocna Dej, sau placati cu lemn natur (netratat si nevopsit), iar pardoseala acoperita cu un strat gros de 12-15 cm de sare de mina grosier macinata, aceasta Salina este un izvor de sanatate.
SALINA COPIILOR este amenajata si mobilata ca un teren de joaca, departajat pe doua grupe de varsta, 2-5 ani, respectiv 5-10 ani, cu hinte, leagane, tobogane, perete de catarat, funie cu noduri si trambulina elastica.
Efectul de salina este dat de inhalarea ionilor negativi si a aerosolilor de sare ridicati ca un nor de catre copii in joaca lor.
SALINA KEOPS sau PIRAMIDA
Ocupand locul al doilea ca marime in cadrul Salinei Respiro si avand o suprafata de 36 mp, aceasta salina este un unicat mondial prin faptul ca aici se impletesc doua efecte benefice: Efectul de Salina+ Efectul de Piramida intr-o singura sedinta.Tehnic, aceasta salina este in totalitate pardosita cu caramizi din sare roz de Himalaya(4,32 tone), iar peretii sunt acoperiti cu 2640 lustre de sare(5,94 tone) de aceeasi provenienta.
Plafonul acestei saline este de forma piramidala care respecta cu exactitate proportiile, unghiurile si pozitionarea fata de Nord a Marii Piramide a lui Keops de pe Platoul Gizeh din Egipt.
'' Efectul de Piramida'' resimtit in aceasta Salina este deosebit de puternic si se manifesta prin incarcarea energetica a oricarui corp fizic aflat sub aceasta structura.
Meloterapia+Aromoterapia vin sa contribuie la starea ta de bine.
Temperatura si umiditatea sunt mentinute constante cu ajutorul unui sistem sofisticat care integreaza incalzirea in pardoseala cu aerul conditionat si un sistem de umidificare/dezumidificare a aerului care actioneaza concomitent pentru confortul tau.
Sezlongurile de tip ZERO GRAVITY conduc la orelaxare totala.
SALINA YIN, sau Salonul Egiptean, pentru relaxare activă în piramidă (șah, table,) în sare albă de la Dej.
SALINA YANG sau Salonul Printeselor, cu sare roz de Himalaya, pentru auto-reflexoterapie ayurvedica (mers pe pietre de sare).
Aceasta sare provine din Ocnele Kehwra, la poalele muntilor Himalaya, in Pakistan.
DESCULȚI ÎN SARE (auto-reflexoterapie plantară)
Se începe în Salina Yang în jurul Castelului prințeselor, cu sare grunjoasă, roz de Himalaya având în picioare numai șosete.
Facem 15 ture de pași în sare x 33 pași/tură = 500 de pași, parcurși în 15 minute.
La fiecare pas activezi aproximativ 40 de terminații nervoase din talpă, corespunzând tuturor membrelor și organelor din corp, determinând activarea și resetarea instantanee a acestora în timpul mersului.
Rezultatul este intens și imediat. Primele senzații sunt stimulante și te anunță că unele organe îți sunt fie afectate, fie în adormire, și le-ai trezit la viață. După primele ture apare o senzație frenetică în tălpi, care se transmite în tot organismul.
Rezultatul este o resetare a întregului corp în toate membrele și organele lui.
După acest prim sfert de oră activ, urmează o jumătate de oră în Piramidă, unde primești pasiv, în totală izolare, o terapie bazată pe odihnă în fotolii de tip Gravitație Zero, cu relaxare, muzică și lumină crepusculară.
Întregul tratament durează 45 de minute binecuvântate.
Acest tratament se potrivește atât dimineții, pregătindu-te să înfrunți efortul zilei, cât și serii, asigurându-ți un somn liniștit și reconfortant.
Telefoanele unitatiilor se gasesc pe pagina lor, de pe site, unde ajungeti cu un click pe numele
unitatii de cazare de mai sus.
Statiunea Baile Felix, cea mai mare stațiune balneară cu caracter permanent din țara noastră se găsește la 9 kilometrii de Oradea, orașul reședință a județului Bihor. Stațiunea Băile Felix este situată în nord-vestul României. Dezvoltarea infrastructurii rutiere ale orașului Oradea au legătură cu accesibilitatea facilă spre Băile Felix. Primăria Oradea îşi arăta intenţia dezvoltării celor două staţiuni, Baile Felix si Baile 1 Mai, prin includerea lor în municipiu, dar referendumul propus în ultimii ani nu a trecut. Istoricul acestei stațiuni se pierde între legendă și istorie, Baile Felix consemnată find pe la anul 1221. Prima clădire a fost construita între 1766 -1772, însă stațiunea începe să se dezvolte abia în 1885. În secolul al XVIII-lea de călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck din Moravia, administrator al mănăstirii din satul Sânmartin a descoperit pentru prima dată beneficiile izvoarelor termale de aici. Între 1711-1721 au fost organizate primele așezăminte pentru tratament. În 1948 stațiunea a fost naționalizată. În timp, au fost descoperite aici mai multe izvoare de apă termală cu temperatura între 20 și 49 de grade și un conținut ridicat de săruri astfel că stațiunea Băile Felix este pe lista recomandărilor medicilor interniști și a terapeuților. Majoritatea turiștilor privesc doar latura de relaxare in vacanță sau concediu însă numeroase afecțiuni se pot trata cu succes aici. Calmarea durerilor articulare și musculare,a nevralgiilor reumatice, stațiunea Băile Felix este recomandată în tratamentul bolilor reumatismale inflamatorii, al bolilor degenerative, al diartrozelor, al bolilor sistemului nervos central și periferic, semipareze,
parapareze, al bolilor ginecologice, al stărilor post-traumatice (urmare unor operații ale articulațiilor, oaselor și mușchilor, urmare unor fracturi, entorse și luxații, al dereglărilor endocrine etc. În jurul acestei stațiuni s-a dezvoltat turismul balnear medical. Hotelurile şi-au făcut apariția în Felix către jumătatea secolului al XIX-lea. Cel dintâi, numit Europa, era inaugurat în 1832, lângă el fiind trei bazine, unul pentru bogătaşi, altul pentru ţărani, iar un al treilea pentru săraci. In Bihor stațiunea Băile Felix fiind etalon si lider turistic de departe, de fapt în toata regiunea Crișana. Chiar dacă au apărut alte stațiuni în Bihor, Băile Felix sunt cele mai cunoscute. În diverse unități de cazare de diferite categorii sunt cazați în jur de 7000 de turiști. S-au dezvoltat sisteme de cazare individuale oferite de localnici. Unitățile de cazare au diverse parteneriate cu ștrandurile din stațiunea Băile Felix astfel ca, cei cazați beneficiază de bonusuri de intrare la ștrand. Orașul Oradea este pe lista națională de interes turistic de la noi din țară. astfel că înainte să ajungeți la Felix faceți un tur al orașului Oradea. Stațiunea Felix este aproape de orașul Oradea și este bine legată prin mijloace locale de transport în comun, utile în cazul în care ați ajuns în Oradea fără mașină personală, cu trenul sau autocare turistice. Atracțiile turistice ale statiunii Baile Felix sunt lacurile cu nuferi. Intrat sub protecţia legii în 1932, lotusul, ca parte a rezervaţiei naturale Pârâul Peţa .Alte atractii pe langa lotuși sunt și ștrandurile Apollo și Akua Parck (acesta din urmă fiind acoperit) , Biserica ortodoxă din Rontău (sec. XV), Biserica ortodoxă din Haieu, Biserica romano-catolică din Haieu (Băile 1 Mai). Dacă ajungeți la Băile Felix aveți ocazia să vă înscrieți în excursii organizate la Peștera Urșilor . Situată la doar 150 de kilometrii de Cluj, Hunedoara sau Timiș, 120 kilometrii de Arad și doar 25 kilometrii de vama Borș și 300 kilometrii de Budapesta stațiunea Băile Felix este accesibilă atât pentru nord-vestul țării dar și pentru turiști din Ungaria. Cei care nu sunt adepții vacanțelor balneare care au o durată de minim 7 zile pot alege să facă un tur al județului Bihor sau a orașelor din zonă optând pentru Băile Felix ca loc ideal de relaxare, loc de campare.
Aeroportul din Oradea facilitează la rândul său accesul spre Băile Felix. Străinii apreciază bucătăria românească însă un turist indiferent din ce zonă a țării ajunge la Băile Felix, poate să savureze mâncărurile tradiționale din Bihor, renumitele ciorbe și plăcinte făcute după rețete vechi de sute de ani. În stațiunea Baile Felix se organizeaza tot felul de spectacole evenimente. O perioadă petrecută la Băile Felix este mereu un prilej de bucurie in orice perioadă a anului.Este bine de retinut ca la Baile Felix sunt mai multe bazine acoperite care-ti permit desfatare in apa calda mineralizata in orice moment al anului.